28 Ocak 2017 Cumartesi

AH ASUMAN AH!!


Bir türlü yazma fırsatı bulamadığım zavallı sayfama bu tatlı mı tatlı konuyla başlayacağım. Yaklaşık bir ay önce tanıştığım ve kendisine hayran kaldığım ASUMAN’ı sizlere tanıtmak istiyorum. Onu tanıyanlar şuan bile mutlu olmuşlardır. Çünkü onu düşünmek bile mutlu ediyor. Evet merak edenler okumayı bırakmadan önce asuman kim tanıtalım. İşte size resmii !!

 İşte bu enfes tatlı size tanıştırmak istediğim şey. Çikolata sevenlerin kesinlikle gitmesi gereken bir yer. İsveç çikolatasının ve o minik dükkanın atmosferinin tadını çıkarmanızı dilerim.  Bu tatlı aslında çok basit 4 malzemeden oluşuyor. Çikolata, kahvaltılık gevrek, çilek ve üstüne kremşanti. Kadıköy moda da ufacık bir çikolata dükkanında yapılıyor ve çok küçük bir dükkan olduğu için sıra beklemeniz gerekebilir. Ama değiyor mu? Kesinlikle. Görüntüsüyle bile mutluluk hormonlarını harekete geçirten bu asuman, yedikçe başınızı döndürüyor. Bağımlı olma ihtimaliniz olduğunu da belirteyim.😂 mesela ben gittikten bir hafta sonra tekrar gittim ayrıca asuman ile erken doğum günü kutlayan, sönmeyen mumla sürekli yeni dilek dileyebilen şanslı bir insanım 😎
Asuman büyük boy bir kavanozda-doyumluk- ya da küçük boy bir kavanozda-tadımlık- tercih edebilirsiniz. İlk yediğimde doyumluk kavanozu iki kişi paylaşmıştık. Ee konu çikolata olunca insanın gözü dönebiliyor.😃ikinci geldiğimde ben tek başıma yerim doyumluğu dedim ve kavanozu cidden bitirdim. Arkasından bir fenalık bir baygınlık 😂şaka şaka bünyem çikolataya alışık ama içimi baymadı da diyemem.
 Doyumluk bir asumanı 15tl'ye, tadımlık asumanı 12 tl'ye yiyebilirsiniz fakat arada ölçü olarak baya fark var o yüzden benim tavsiyem doyumluk alıp paylaşmanız. Tabi çikolata bu! bir tencere bile yerim derseniz rahatlıkla yiyebilirsiniz.

Arkadaşlarımla yediğim bu tatlıyı herkese yedirtmek istedim ama toplanıp o kadar yol gitmek ve küçücük dükkana sığamamak korkusuyla sonrasında vazgeçtik ve asumanı evde yapmaya karar verdimm.😍

İnanın çok basit bir tatlı ama masraflı ve kalorili aynı zamanda. Kış olduğundan dolayı çilek bulamadım ve kivi ile denedim. Ve asumana bir kardeş oldu adeta. Çok iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum.

Resimlerle tarifi paylaşıyorum. Böylelikle rahatça yapabilirsiniz😉

Benmari usulü çikolatamızı eritiyoruz. Ben Milka'nın sade sütlü çikolatasını tercih ettim bir kupa için bir paket çikolatayı kullandım ama yarısıyla da yapabilirsiniz.


Kivileri yuvarlak doğradım ama küp küp doğrandığında da güzel olacağını düşünüyorum. Bir sonrakini öyle deneyeceğim.


Kupanın içine kivileri dizip tabanına aldığım kahvaltılık gevrekten koydum ve çikolata döküp tekrar kivi koydum.


Son olarak kremşanti ile süsledim ve yemek için hazır hale geldi. Afiyet olsun😃 

 






















   
     BENEKLİ BAYKUŞ