19 Nisan 2018 Perşembe

ISTKON -STUDENTS EXCHANGE PROGRAMME

💕
Size yaşadığım çok özel ve güzel bir deneyimden bahsetmek istiyorum. Sene başında bir mail aldım. bu mailde ISTKON adlı projenin kültür ekibinde çalışmam için bir teklif aldım. Kurucularının benim gibi öğrenciler olan ve henüz 1 yıllık bir proje olan ISTKONun bu teklifi beni cezbetmeyi başardı. ISTKON İstanbul ve Almanyanın Konstanz şehri arasında düzenlenen 1 haftalık akademik ve kültürel öğrenci değişim programıdır.



Birincisi geçen sene Konstanzda düzenlenmişti fakat ben bu etkinliğe katılamamıştım ama çok merak etmiştim. O yüzden organizasyonda yer alma teklifini hemen kabul ettimm :D. Seçilmemde ilgi alanlarımın ve blogumun<3 etken olduğunu öğrendim. Farklı şeyler denemek her zaman size farklı bir kapı açacaktır. Yani denemek istediğiniz şeylerden çekinmeyin. Ben farklı kültürleri öğrenmeyi farklı şeyleri denemeyi ve bunları paylaşmayı istediğim için bu bloğu açmıştım ve o bana çok daha farklı bir deneyim yaşamamı sağladı. Özellikle beni önerdiğini bildiğim Ayşe C. <3 ye çok çok minnettarım.
Bu proje 6-15 nisanda gerçekleşti ama bizim çalışmalarımız tabi ki çok öncesine dayanıyor. Düzenli olarak toplantılar yaptık bir sürü fikir ortaya koyduk üstüne çalıştık. Kısacası çok emek verdiğimiz bir proje oldu. Bu hazırlık aşaması meşakkatli olduğu kadarda eğlenceliydi ama proje haftası çok daha heyecanlı ve güzel geçti.
İlk gün etrafımdakilere çok korkuyorum ya her şeyi elime gözüme bulaştırırsam demiştim ama katılımcılarla tanışınca her şey değişiverdi.

 Tanışma toplantısında onları Flashmob yaparak şaşırttık kimse böyle bir şeyi beklemiyordu çünkü bu bir sırdı. Hehe . I will survive ve  Lets twist again şarkılarını kullandık ve eminim ki herkes çok eğlendi.









Tanışma oyunları oynandı kaynaşmaya çalıştık. Ertesi gün eşleştiğimiz alman öğrencilerle gezmeye gittik. Biz Üsküdar vapuruyla Beşiktaş’a oradan Ortaköye geçtik. Tabi ki kumpir denettik ve bayıldılar :D .

Ve Pazar günü En yoğun olduğumuz gündü (özellikle kültür ekibi olarak). Tarihi yarımada gezisi düzenledik ve küçük gruplar halinde gezerek bilgiler vermeye de çalıştık. Tabi ki kusurumuz olmuştur. Ayasofya, Topkapı sarayı, Yerebatan sarnıcı ve arkeoloji müzelerini dolaştık. Çok yorulduk evet ama yine de çok keyifliydi.
Vee akademik günlerr
Çok güzel düzenlenmiş paneller ve tartışmaların yer aldığı yoğun bir programa girdik.Her gün için özel hazırlanmış başlıklar altında tartışmalar yaptık. Çok strese girdiğim anlarda oldu ama dönüp baktığımda çok fazla şey kattığını düşünüyorum.
Bir de kültür gecesi düzenledik. Türk ve alman yemekleri yapıldı ve tadıldı. Kına gecesi mizanseni ve alman klişeleri gösterildi. Bol kahkahalı bol eğlenceli bir gece geçirildi kısaca.
Şimdi size şunu demek istiyorum. Önünüze çıkan fırsatları lütfen değerlendirin hayatınıza gerçekten renk katacaktır. ISTKON sayesinde hem İngilizce konuşma fırsatı buldum hem bir sürü arkadaş edindim hem de kendi yeteneklerimin farkına vardım. Ama tabi ki takımınızın çok iyi olması sizi de iyi yapıyor. Ben çok ama çok iyi bir ekiple çalıştım yani gene olsa gene aynı ekiple çalışırdım :D
Çok eğlendik çok yorulduk çok şey öğrendik. Kesinlikle yeni şeyler deneyin ve kendi fırsatlarınızı yaratın. Sonuçta ne demişler geldim gördüm yedim :D sizde yeni ye açık olun hayatınızı standartlaştırmayın. Yeni şeyler yapın, yeni şeyler deneyin, farklı yerler görün, farklı kültürler öğrenin ve kendinizi zenginleştirin. Herkesin isteklerini değil kendi isteklerinizi gerçekleştirin ve mutlu olun. Sabırla okuduğunuz için çok çok teşekkür ederim. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere 😊
BENEKLİ BAYKUŞ