27 Haziran 2016 Pazartesi

RUMELİ ÇİKOLATACISI (MODA)


UYARI : Bu yazı bolca mutluluk hormonu içerir. Çünkü bu yazıda Kadıköy Moda’da yer alan Rumeli Çikolatacısı'ndan bahsedeceğim.


 Niye bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum? Beni bu güzel çikolatacıyla tanıştıran üniversite arkadaşım M, gitmemiz için çok ısrar etmişti hatta deli dehşet yağmur yağıyordu ve arkadaşlarımız oraya kadar yürümek istememişlerdi. Ben ve M ıslana ıslana gittik bu mükemmel mekâna. Kapıdan girdiğimizde üstümüzden sular damlıyordu ama içeriyi görünce içim ısınıverdi.



     


 Size şöyle anlatabilirim. O kadar şirin bir yer ki ufacık masalar ve sandalyeler, ortada Osmanlı şerbetinin aktığı bir şelale, karşıda camdan bir rafta taze çikolatalar, burnunuza gelen kokular… Buradan mutlu ayrılmamak mümkün değil. :D



Ben oraya gittiğimde sütlü çikolata içmeye bayılıyorum. Size de denemenizi tavsiye ederim. Bu sıcak çikolatayı kendi ürettikleri gerçek çikolatadan yapıyorlar. Ee tabi ki tozlardan yapılan sıcak çikolatalar size o hazzı veremiyor ve burada sıcak çikolata içtikten sonra sıcak çikolatanın bir kriteri oluşmuş oluyor.





 Genelde başka bir kafeye gittiğinizde garson ile aranızda şu diyalog geçiyor:

-Sıcak çikolatanız var mı?

-Var efendim.

- Peki, gerçek çikolata mı yoksa toz mu?

-Iııı ben bilmiyorum bir içeri sorayım.

10dk sonra sonuç:

-ben o zaman bir çay alıyım.

Bu diyalogdan da göreceğiniz gibi bir sıcak çikolata gurmesi edasıyla hareket etmeye başlıyorsunuz.
 

Çok sıcak bir ortam, kesinlikle arkadaş grubunuzla keyif alırsınız. Sevgilinizle giderseniz romantik bir ortamda hali hazırda mevcut. :D


Burası çok ufak bir dükkan olduğu için fark edemeyebilirsiniz bu yüzden biraz detaylandırmak istiyorum. Bahariye yokuşundan uzunca bir süre yürümeniz gerekiyor. Sonunda ufak meydan gibi bir yere geleceksiniz. İşte orada sol tarafınızda Rumeli çikolatacısını görebilirsiniz. Giden olursa benim adıma da içsin iyi eğlenceler :)


Ayrıca tatlıdan önce yemek yemeliyim diyenler için Kadıköy’de yer alan bir pizzacıdan da kısaca bahsetmek istiyorum. Otobüsle çarşı durağında inip karşıdaki ara sokaklardan geçip Migros’un karşısındaki yokuştan İlerleyince görebilirsiniz. Pizzaları gözünüzün önünde açıyorlar ve cidden her ısırıkta tadı damağınızı şenlendiriyor. Ben üstüne fesleğen serpiştirilen bir pizza denemiştim. İlk kez fesleğenin bu kadar ete, yemeğe tat kattığını fark ettim. Fiyatlar da gayet uygun olduğu için ekstra zevk veriyor diyebilirim.


Kadıköy'ü çok iyi bilmediğim için yol tarifini net yapamadım ama çarşıda inip karşı tarafa geçtiğinizde herhangi birine Migros'u sorarsanız rahatlıkla bulabilirsiniz. 

19 Haziran 2016 Pazar

THAI RESTORANTI:PERA THAI





Final haftam başlamadan değişik tatlara açık arkadaş grubumla yeni bir mutfak daha deneyelim dedik vee thai mutfağına gittikkk. Okul çıkışı gayet aç bir şekilde Taksime geçtik. Çok şık bir havası olan bir restorana oturduk ve etrafı incelemeye koyulduk. Thai geleneğine dair esintileri hissetmek çok hoştu. Maalesef ki biraz pahalı bir restorandı ve Gaya’daki gibi ücretsiz meze yoktu. O yüzden menüyle baya vakit geçirdik.









 Biz üç çeşit pilav aldık çünkü garson bize köri soslu tavuğu başka bir şekilde yiyemeyeceğimizi,pilavın üstünde yendiğini söyledi biz de tavsiyesine uyduk. Hindistancevizi sütünde haşlanmış pilav, sade pilav ve yasemin pilavı. En beğendiğim Hindistancevizi sütünden olandı ki en farklı tadı olan da oydu. Aldığımız ana yemeklerden biri köri soslu tavuktu. Ama sofraya bizdeki gibi gelmedi bol sulu ve baharatlıydı. Benim dikkatimi en çok servis tabağı çekti.Sıcak kalabilmesi için altında mum yanıyordu. Porsiyonu az olduğu için herkes tadımlık olarak tabağına aldı. Söylediğimiz ballı çıtır tavuk ise en beğendiklerimden biriydi. Ama kabul etmek gerekirse şerbetli olduğu için tavuk yiyor gibi hissetmedim. Üstündeki kajular çok farklı bir tat katmıştı. Bir de noodle yiyebildik o da çok lezzetliydi. Hatta bu mutfakta birinciliği noodle aldı diyebilirim. Şimdi size yediklerimizin orijinal adlarını vermek istiyorum bana çok ilginç geldiği için hoşunuza gidebileceğini düşündüm. Öncelikle pilavlar: KAO SUAY (buharda sade pilav-8tl),KHAO MAN(hindistancevizi sütünde buharda pilav-12tl),KAOW HORM MALI(buharda yasemin pilavı-12tl). Ana yemek olarak: PAD THAI(Thai usulü noodle-30tl), PHAD GAI  (Tayland usulü tatlı, ekşi soslu tavuk-30tl ),  GAENG KIEW GAI(Hindistancevizi sütünde yeşil körili tavuk- 34tl). Thai mutfağından 126tl hesap ile ayrıldık. Aslında ücret olarak Kore mutfağıyla aynı olsa da içerik olarak daha az yiyecek ve küçük porsiyonlarla karşılaştık. Çok güzel bir deneyim olduğu konusunda 9 kişi hemfikirdik orası ayrı :D







 Beni üzen Thai mutfağına özgü çok değişik bir tadı deneyimleyememem. Bu yüzden Thai mutfağını denemek isteyenlere internetten önerilen yiyeceklere bakıp öyle gitmelerini öneririm. Böylece çok çeşit seçemeseniz de farklı tatları denersiniz. Ben de abartmayayım canım porsiyonlar küçük olsa da sohbet muhabbet merak derken zaten doyduk. Ee sofrada yemekleri gördüğümüzde gözümüzde doydu, gayet güzel duruyorlardı.


Sonuç olarak meraklısının gidip en azından o atmosferi görmesini öneririm. Şimdiden İyi eğlenceler:)


BENEKLİ BAYKUŞ