13 Mayıs 2016 Cuma

KORE RESTORANTI: GAYA







Kültürlere olan ilgim beni farklı mutfakları keşfetmeye itti zamanla. Farklı gruplarla 6 kere gittiğim Gaya’ya bu sefer üniversiteden kalabalık bir grupla gittik. Ee tabi bölüm uluslararası ilişkiler olunca farklı kültürlere olan merak daha fazla oluyor. Yola çıktığımız anda merakla gözümün içine baktılar. Herkes yeni lezzetler tadacağı için heyecanlıydı.

Vee Gaya’ya girdiğimizde çok ilgili bir garsonla karşılaştık. Masamız her zamanki gibi çoktan hazırlanmıştı. İçerisi kore kültürünü yansıtacak biçimde dizayn edilmişti bu sayede Kore esintileri hemen hissedildi. Masalarda gömülü ızgaralar bulunuyor ve yemekler ortaya geliyor.Biz çok şanslıydık o gün etrafımızdaki masalar doluydu ve havada korece cümleler uçuşuyordu.

 Taksimde ki bu kore restoranı  o kadar düşünceli ki öğrencilerin çok ilgisini çektiğini fakat fiyatların bir öğrenci için çok yüksek olduğunu bildikleri için öğrenciler için ayrı bir menü hazırlamışlar. Şöyle ki biz 9 kişi 153tl hesap ödedik yani kişi başına 17tl’ye bir ziyafet çektik. Garsonumuz bizim acemi olduğumuzu bildiği için çatalda getirdi :D. Az buz şey de yemedik yani. Önce mezeler geldi kimchi (lahana turşusu), baharatlı salatalık, soslu patlıcan, fasulye ve en harikası ballı patates. Bu aperatifler bizim için çubuk pratiği oldu. Vee en sevdiğim an: Ana yemeklerin sofrada yer bulduğu zaman…. Kokular burnumuza geldikçe sabırsızlaştık. Pekii biz neler aldık bu 153tl’lik ziyafette? Kore bifteklik etinden yapılan tatlı ekşi soslu ve Gaya’nın vazgeçilmezi Bulgogi, klasik olarak yanına acılı ama bir o kadar lezzetli suyuyla bir tencere Ramen(sulu makarna diyebiliriz) , yosuna sarılı sebzeli Kimbap (buna da Kore’nin Sushi’si diyelim), sebzeli pilav ve kore mücveri yedik. Ben bu saydıklarımdan bir tek mücveri çok sevmedim diğerlerini afiyetle yedim. Özellikle bulgogi ve kimbap en sevdiklerim. Kimpab yosunlu olduğu için herkes alışamıyor fakat biraz yeni tatlara açıksanız beğeneceğinize eminim. İçindeki sebzeler çok güzel bir tat bırakıyor. Yemeğin sonunda kibar garsonumuz bize yeşil çay ikram ederek çok güzel bir jestle bizi uğurladı.


Devamlı gideceğim ve her gidişimde ayrı zevk duyacağım bir yer. Merakı olanlara şiddetle tavsiye ederim

Not: kalabalık giderseniz daha çok yemeğin tadına bakabilirsinizJ

TELEFON

0212 2380000

ADRES

Taksim ›

Kocatepe Mahallesi, Abdülhakhamit Caddesi, No 32, Beyoğlu, İstanbul






TİYATRO: ÖLÜ ADAMIN CEP TELEFONU



Geçtiğimiz hafta perşembe günü (14.04.2016) çok güzel bir tiyatro izledim. İzledikten sonra içimde oyunculuğa dönmek için o kadar büyük bir heves oldu ki ... Yani anlayacağınız baya özendim oyunculara, bende bıraktıkları hissi bende birilerinde bırakmak, onları etkilemek istedim.






Oyunu Haldun Taner sahnesinde izledim ve görevliler çok ilgiliydi. Oyun süresi 1 saat 45 dakikaydı fakat o kadar zaman ne ara geçti anlamıyorsunuz. Oyuncular cidden çok profesyonellerdi ve işlerini sevdikleri çok belliydi. Dizilerde gördüğümüz oyunculuğu olmayan ama görünüşü nedeniyle hep baş rolleri kapan tipler ya da yakışıklı gözükme kaygısıyla hep okulun popüler çocuğunu oynayarak sadece kendisi gibi olabilen yapmacık  tipler yoktu.


Yazarı Sarah RUHL olan oyunu Arda AYDIN çok iyi yönetmiş. Tüm karakterleri sevmiş olsam da hayran kaldığım,çok başarılı bulduğum hatta o rolü oynamak istediğim iki karakter vardı ki bunlar: Bayan Gottlieb ve Hermia . Mimikleri, hareketleri cidden gülmekten kırdı salonu.Tabii ki bu bir grup çalışması iyi bir uyumları olmasa her karakter kendini gösteremezdi.

Oyunu yöneten Arda Aydın aynı zamanda oyunculardandı ve onu da çok beğendim. Zaten seslendirme yaptığı için duyduğunuzda size de yabancı gelmeyecek.Oyunu anlatmak istemiyorum çünkü izlerseniz benim anlatmamdan daha çok zevk alacağınız kuşkusuz .Ama şunu belirtmek istiyorum sıkılmayacaksınız çünkü her anına neşe katmışlar, geliştirmişler.Özellikle sahne aralarında çalan şarkıları keşke liste halinde verselerdi.Dinlerken zevk alacağınız keyifli dakikalar yaşattı.Ufacık bir spolier verecek olursam da dans ettikleri sahneler çok güzeldi bunu belirtmem lazımdı.  


Maalesef ki tiyatro ülkemizde hak ettiği yeri bulabilmiş değil ama böyle oyunları herkesin izlemesi gerektiğini düşündüğüm için bu yazıyı yazıyorum. İnanın bana kendilerini övmem için para vermediler yani bedavaya övüyorum ama sonuna kadar hak ediyorlar. Bende tiyatro aşkını tekrar alevlendirdikleri için çok minnettarım.

Umarım sizde izler ve keyifli bir gece geçirirsiniz :))


Aşağıdaki linkten oyunları takip edebilirsiniz http://www.ibb.gov.tr/sites/sehirtiyatrolari/tr-TR/Sayfalar/Program.aspx










oyuncular 



BAYAN GOTTLİEB : NERGİS ÇORAKÇI

JEAN: YELİZ GERÇEK

GORDON-DWIGHT: ARDA AYDIN

HERMİA: PELİN BUDAK

CARLOTTA: NURSELİ TIRIŞKAN 









HOSGELDİNİZ



Kendime yeni bir oyuncak buldum...Artık yazarak yaşadığım değişik şeyleri olabildiğince güncel olarak paylaşacağım. 
Peki, her şey iyi hoş ama ben ne yazacağım? 
Evet, bu bir günce ama ben size Sevgili günlük diyerek yok efendim Büşra saçımı çekti, Furkan bana küstü gibi olayları anlatmayacağım o kadar da deli değilim.Yani umarım değilimdir...Ben daha çok yaptığım yemeğin tarifini, gezdiğim yerleri,  ilginç bulduğum bilgileri, güzel bir fotoğrafı , 9 kişilik arkadaş grubumuzla tattığımız dünya mutfaklarını yani aklınıza gelebilecek her şeyi yazacağım. Umarım okurken benim yazarken aldığım kadar keyif alırsınız.. 
Not: Dünya mutfağı ile ilgili yazılarda arkadaşlarımın bloglarını da paylaşacağım. Böylece farklı mutfakları değişik açılardan da görebilirsiniz:)
Hepimize iyi eğlenceler...